رولکاری و فرمدهی آهن آلات

رولکاری و فرمدهی آهن آلات

  • رولکاری و فرمدهی آهن آلات، اصطلاحی است که امکان دارد خیلی از افراد نام آن را نشنیده باشند و یا هیچ گونه آشنایی با آن نداشته باشند.

    دستگاه فرم دهی انواع فلزات را رول فرمینگ می‌گویند. بیشتر اشخاص این گونه تصور می‌کنند که فرآیند رول کاری و فرم دهی آهن آلات با استفاده از روش‌های قدیمی و سنتی انجام می‌گردد. روش‌هایی مثل آهنگری ( فورجینگ ) ، جوشکاری و ریخته‌گری را می‌توان نام برد.

    در دنیای امروز روش‌های جدید و نوینی برای برش انواع فلزات به ابداع رسید است. فرآیند فرم دادن انواع فلزات از طریق روش رول کاری آهن آلات نجام می‎‌‌گردد.

    به طور کل به شکل دهی انواع ورق‌های فلزی، رول فرمینگ گفت می‌شود. ورق‌های فولادی مثل ورق‌های گالوانیزه و آهن از پر کاربردترین محصولات آهنی می‌باشند.

    رولکاری و فرمدهی آهن آلات
    رولکاری و فرمدهی آهن آلات

    رول فرمینگ؛ دستگاه فرم دهی انواع فلزات

    محصولات متنوعی به وسیله دستگاه رول فرمینگ به تولید می‌رسد. انواع پروفیل‌های فلزی، انواع لوله و ورق‌های طرح دار و هر طرحی که مد نظر مشتری گرامی باشد.

    رولکاری و فرمدهی آهن آلات
    رولکاری و فرمدهی آهن آلات

    روش‌های رول کاری و فرم دهی فلزات

    در گذشته و سالیان پیشین برای رولکاری و فرمدهی آهن آلات از روش‌‌هایی مانند خم کن ، پرس برک و … استفاده می‌شد. روش‌های سنتی  به نیروی انسانی بیشتری احتیاج داشتند.

    همین مسئله موجب می‌شد که پروسه تولید بسیار کند انجام گردد. این امر هزینه زیادی را هم تحمیل می‌کرد. امروزه از 2 روش برای فرم دهی آهن آلات و ورق‌های فولادی بهره می‌گیرند:

    • رول فرمینگ با روش سرد
    • رول فرمینگ با روش گرم

    رول کاری و فرم دهی آهن آلات با روش سرد: ضخامت ورق ها در این روش کم می‌باشد. دمای ورق‌های فلزی به علت ضخامت کم در این روش بالا نمی‌باشد.در این روش عملیات فرم دهی با سرعت و به راحتی انجام می‌گردد.

    ورق استیل با درصد کربن حداقل، ورق آلومینیوم و ورق‌هایی با آلیاژهای گوناگون مثل برنج، سرب و مس قابلیت فرم دهی دارند.

    با کمک دو دسته غلطک، سطح ورق ها در این فرآیند کاملا یکدست و صاف می‌شود. با این فرآیند کیفیت ورق‌های تولید شد به نسبت خصوصیات دستگاه رول فرمینگ ، نحوه استقرار ورق‌ها، مهارت اپراتور و مقدار شکل گیری آن ها تعیین می‌گردد.

    رول کاری و فرم دهی آهن آلات با روش گرم: در این عملکرد که بیشتر برای ورق‌های با ضخامت بیشتر استفاده می‌گردد، دما بسیار بالا می‌رود تا فرم دهی ورق‌ها با کیفیت بیشتری انجام گردد. فرآیند فرم دهی گرم بیشتر برای محصولاتی خاص مثل تیر آهن ، نبشی و ورق‌های فرمینگ دارای ضخامت مثل پلیت ها استفاده می‌گردد تا موجب نابودی محصولات نشود.

    مزیت های روش رولکاری و فرم دهی آهن آلات

    در بین روش‌های گوناگونی که برای فرم دهی به ورق‌های فولادی وجود دارد، بهره گیری از روش رول فرمینگ مزیت های بی‌شماری را به همراه دارد که از اساسی ترین آن ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

    • فرم دهی در یک پروسه تکرار پذیر با سرعت بالاتر
    • بالا بودن قابلیت فرم دهی
    • بالا بودن کیفیت شکل دهی به نسبت روش‌های دیگر
    • کاهش چشمگیر هزینه های تولید
    • وارد شدن کم ترین مقدار تنش به ورق‌ها
    • بهره گیری از نیروی ماشینی به جای استفاده از نیروی انسانی
    • قابلیت پانچ ، پرس و قلاب زدن در یک دستگاه
    رولکاری و فرمدهی آهن آلات
    رولکاری و فرمدهی آهن آلات

    مطالب مرتبط : رول ورق چیست ؟ چه کاربردی دارد ؟ ، رولکاری ورق ، رول کاری ، دستگاه پرس هیدرولیک : تعریف، قطعات، انواع، اصل کار، کاربردها، مزایا و معایب ، خمکاری ورق و روش‌های آن ، فرآیند خمکاری فلز و دانستنی های آن

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای
    0 پاسخ

    دیدگاه خود را ثبت کنید

    تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
    در گفتگو ها شرکت کنید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *