رولکاری و فرمدهی آهن آلات

رولکاری و فرمدهی آهن آلات

رولکاری و فرمدهی آهن آلات، اصطلاحی است که امکان دارد خیلی از افراد نام آن را نشنیده باشند و یا هیچ گونه آشنایی با آن نداشته باشند.

دستگاه فرم دهی انواع فلزات را رول فرمینگ می‌گویند. بیشتر اشخاص این گونه تصور می‌کنند که فرآیند رول کاری و فرم دهی آهن آلات با استفاده از روش‌های قدیمی و سنتی انجام می‌گردد. روش‌هایی مثل آهنگری ( فورجینگ ) ، جوشکاری و ریخته‌گری را می‌توان نام برد.

در دنیای امروز روش‌های جدید و نوینی برای برش انواع فلزات به ابداع رسید است. فرآیند فرم دادن انواع فلزات از طریق روش رول کاری آهن آلات نجام می‎‌‌گردد.

به طور کل به شکل دهی انواع ورق‌های فلزی، رول فرمینگ گفت می‌شود. ورق‌های فولادی مثل ورق‌های گالوانیزه و آهن از پر کاربردترین محصولات آهنی می‌باشند.

رولکاری و فرمدهی آهن آلات
رولکاری و فرمدهی آهن آلات

رول فرمینگ؛ دستگاه فرم دهی انواع فلزات

محصولات متنوعی به وسیله دستگاه رول فرمینگ به تولید می‌رسد. انواع پروفیل‌های فلزی، انواع لوله و ورق‌های طرح دار و هر طرحی که مد نظر مشتری گرامی باشد.

رولکاری و فرمدهی آهن آلات
رولکاری و فرمدهی آهن آلات

روش‌های رول کاری و فرم دهی فلزات

در گذشته و سالیان پیشین برای رولکاری و فرمدهی آهن آلات از روش‌‌هایی مانند خم کن ، پرس برک و … استفاده می‌شد. روش‌های سنتی  به نیروی انسانی بیشتری احتیاج داشتند.

همین مسئله موجب می‌شد که پروسه تولید بسیار کند انجام گردد. این امر هزینه زیادی را هم تحمیل می‌کرد. امروزه از 2 روش برای فرم دهی آهن آلات و ورق‌های فولادی بهره می‌گیرند:

  • رول فرمینگ با روش سرد
  • رول فرمینگ با روش گرم

رول کاری و فرم دهی آهن آلات با روش سرد: ضخامت ورق ها در این روش کم می‌باشد. دمای ورق‌های فلزی به علت ضخامت کم در این روش بالا نمی‌باشد.در این روش عملیات فرم دهی با سرعت و به راحتی انجام می‌گردد.

ورق استیل با درصد کربن حداقل، ورق آلومینیوم و ورق‌هایی با آلیاژهای گوناگون مثل برنج، سرب و مس قابلیت فرم دهی دارند.

با کمک دو دسته غلطک، سطح ورق ها در این فرآیند کاملا یکدست و صاف می‌شود. با این فرآیند کیفیت ورق‌های تولید شد به نسبت خصوصیات دستگاه رول فرمینگ ، نحوه استقرار ورق‌ها، مهارت اپراتور و مقدار شکل گیری آن ها تعیین می‌گردد.

رول کاری و فرم دهی آهن آلات با روش گرم: در این عملکرد که بیشتر برای ورق‌های با ضخامت بیشتر استفاده می‌گردد، دما بسیار بالا می‌رود تا فرم دهی ورق‌ها با کیفیت بیشتری انجام گردد. فرآیند فرم دهی گرم بیشتر برای محصولاتی خاص مثل تیر آهن ، نبشی و ورق‌های فرمینگ دارای ضخامت مثل پلیت ها استفاده می‌گردد تا موجب نابودی محصولات نشود.

مزیت های روش رولکاری و فرم دهی آهن آلات

در بین روش‌های گوناگونی که برای فرم دهی به ورق‌های فولادی وجود دارد، بهره گیری از روش رول فرمینگ مزیت های بی‌شماری را به همراه دارد که از اساسی ترین آن ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • فرم دهی در یک پروسه تکرار پذیر با سرعت بالاتر
  • بالا بودن قابلیت فرم دهی
  • بالا بودن کیفیت شکل دهی به نسبت روش‌های دیگر
  • کاهش چشمگیر هزینه های تولید
  • وارد شدن کم ترین مقدار تنش به ورق‌ها
  • بهره گیری از نیروی ماشینی به جای استفاده از نیروی انسانی
  • قابلیت پانچ ، پرس و قلاب زدن در یک دستگاه
رولکاری و فرمدهی آهن آلات
رولکاری و فرمدهی آهن آلات

مطالب مرتبط : رول ورق چیست ؟ چه کاربردی دارد ؟ ، رولکاری ورق ، رول کاری ، دستگاه پرس هیدرولیک : تعریف، قطعات، انواع، اصل کار، کاربردها، مزایا و معایب ، خمکاری ورق و روش‌های آن ، فرآیند خمکاری فلز و دانستنی های آن

خمکاری ورق

خمکاری ورق و روش‌های آن

خمکاری ورق یکی از روش‌های فرم دهی انواع ورق‌های غیر فلزی و فلزی به منظور ایجاد کردن خم در قطعه‌های گوناگون می‌باشد.

در حقیقت خم کاری ، کج کردن یک ورق حول محوری مستقیم برای به وجود آوردن تغییر شکلی دائمی در آن تعریف می‌گردد.

تعریف خمکاری

وقتی که یک قطعه در فرآیند خمکاری واقع می‌گردد، بخش‌های درونی ورق در منطقه خم تحت فشار و بخش‌های بیرونی آن تحت کشش واقع می‌شوند. بودن همزمان فشار و کشش در دو سطح ورق، باعث ایجاد برگشت فنری در منطقه خم می‌گردد.

یکی از عملیات‌های بسیار پر کاربرد در صنعت ، خمکاری ورق‌های فلزی می‌باشد. این فرآیند برای مقاصد مختلفی همچون ساختن باکس فلزی در صنعت‌های ساختمان سازی، کشتی سازی، الکترونیک، کارخانجات، دامداری و کشاورزی و … استفاده می‌شود.

خمکاری ورق‌های فلزی دارای روش‌های مختلفی است. که ضمن توجه به فاکتورهایی مانند ضخامت ورق، جنس ورق و طرح مورد نظر به منظور خم کردن و مقدار خم ، می‌بایست روشی مناسب را برگزید.

همین طور ضمن توجه به جنس ورق فلزی می‌بایست تعیین کرد. که خم ورق های فلزی به صورت سرد در دمای پایین‌تر یا به صورت گرم در دمای بالاتر انجام پذیرد.

خمکاری ورق
خمکاری ورق

روش‌های خمکاری ورق چیست؟

از روش‌های خم ورق‌های فلزی می توان از خمکاری فلنج ، خمکاری برشی، خمکاری V ، خمکاری منحنی، خمکاری U ، خمکاری هوایی و خمکاری دورانی نام برد.

ضمن توجه به شکل و نوع موردنیاز نهایی قطعه، برای خمکاری ورق از یکی از این روش‌ها استفاده می‌گردد. همینطور شکل پانچ و سمبه هم به تغییر میرسد.

روش خمکاری V یکی از رایج‌ترین روش‌های خمکاری ورق می‌باشد. ورق فلزی در این روش به نوعی پانچ می‌گردد. بدین ترتیب کلیه زوایای 90 درجه و پایین‌تر را قادر است پوشش دهد.

چندین روش فرعی دیگر هم به منظور خمکاری ورق‌های فولادی هست که به اختصار توضیح خواهیم داد:

  • در خمکاری دورانی از پانچ و سمبه استفاده می‌گردد. خم ورق در زوایای مختلف در این روش امکان‌پذیر است.
  • در خمکاری برشی، خمکاری با سمبه‌های برشی انجام می‌پذیرد.
  • برای خمکاری شکل U و Z می‌بایست از دستگاه مخصوصی استفاده شود که هرکدام استانداردهای خود را دارند.
  • برای خمکاری ورق‌های فلزی، پیش از هر چیز می‌بایست ورق ها از لحاظ ضخامت و ابعاد بررسی شوند. حتما می‌بایست زاویه خم ، نوع خم و طرح اولیه خم با دقت بررسی شود و بعد به خمکاری اقدام شود.
  • برای کاهش هر نوع نقص و پیشگیری از چین‌خوردگی یا ترک ورق، می‌بایست خمکاری مطابق با اصول اولیه استاندارد انجام گردد.
  • قالب خمکاری به شکل U ، شبیه خمکاری گونیایی به ساخت می‌رسد. با این فرق که خمکاری گونیایی روی ورق انجام گرفت و از هر 2 سمت خم می‌شود. ایجاد همزمان دو خم 90 درجه‌ای و دقت بالا در این روش از مزایای آن به حساب می‌آید.
  • نوعی دیگر از خم ورق‌های فلزی، خمکاری هوا می‌باشد. به سمبه در این روش نیازی نخواهد بود و به وسیله نیروی وارد شد از جانب پانچ، ورق خم خواهد شد.

کلام پایانی

هدف از ایجاد این مطلب، آشنایی مختصر با خمکاری ورق بود. امیدواریم این مطلب از گروه صنعتی اسدی‌نیا برای شما مفید واقع شد باشد.

در صورت داشتن هرگونه پرسش و یا درخواست مشاوره، با پشتبانی ما در تماس باشید.

مطالب مرتبط : فرآیند خمکاری فلز و دانستنی های آن ، خمکاری Z ، رولکاری ورق ، خمکاری CNC ، پرس کاری

فرآیند خمکاری

فرآیند خمکاری فلز و دانستنی های آن

فرآیند خمکاری یک مرحله بسیار مهم و حیاتی در صنعت فلز است که برای این کار باید ویژگی های فیزیکی محصولاتی که نیاز به خمکاری دارند را در نظر بگیرد تا به بهترین و با کیفیت ترین نتیجه برسید. در این مقاله به بررسی خمکاری و برخی دانستنی های مورد نیاز آن می پردازیم. با ما همراه باشید.

فرآیند خمکاری
فرآیند خمکاری فلز و دانستنی های آن

فرآیند خمکاری به زبان ساده

به بیان ساده و راحت، فرآیند خمکاری تغییر شکل قطعات فلزی، از جمله ورق فلزی و لوله ها با اعمال نیروی کنترل شده توسط دستگاه های خاص از طریق فرآیند های مختلف است.

قابلیت الاستیک در مقابل خم شدن پلاستیک

خم شدن یا تغییر شکل، یکی از اهداف نهایی تولیدکنندگان فلز است. زیرا به این معنی است که میتوان تغییرات دائمی را امکان پذیر ساخت. اما با هر نیروی اعمال شد این امر به دست نمی آید و منجر به خمش الاستیک می شود که فقط موقتی است و مواد خم شد ممکن است پس از آن دوباره به حالت خود برگردند. فرآیند خمکاری به طور کلی بر اساس نوع و قدرت مواد تعیین می شود. برای دستیابی به خمش پلاستیک، نیروی اعمالی باید از قدرت تسلیم ماده بیشتر شود.

مطالب پیشنهادی: خم پروفیل

مواد مناسب برای فرآیند خمکاری

در حالی که برای شرکت های تولید فلز، خم شدن معمولاً به عنوان فلزات نامید می شود. بسیاری از مواد مختلفی که می توانند در صنعت نیز استفاده شوند، مانند پلاستیک، چوب و آلیاژها می توانند خم شوند. خم کردن فلز یا فولاد ضد زنگ نیاز به آگاهی از استحکام مواد و میزان بارگذاری برای خمش موفق دارد. البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که نوع فلز می تواند در این فرآیند بسیار مهم باشد.

فرآیند خمکاری
مواد مناسب برای خمکاری

انواع دستگاه خمکاری

این دستگاه های که امروزه بسیار پیشرفته شده اند، جای کار با دست را گرفته اند. که با معرفی ماشین ‌های خم کن CNC برای خمش مکانیکی، به لطف درجه دقت و نتایج سریع، به اتوماسیون تبدیل شده‌اند. برخی از مواد را هنوز هم می توان بدون ماشین با کمک دستگاه های خم کن متحرک خم کرد. همچنین می ‌توان از خم ‌کننده‌ های لوله، دستگاه‌ های خمشی یا انبردست ‌های خمشی دستی استفاده کرد.

اشکال رایج در فرآیند خمکاری ورق

در فرآیند خمکاری، اشکال زیادی وجود دارد که سازندگان و خم کن های فلزی می توانند به آنها دست یابند که زوایای راست (90 درجه) و تند (0 تا 90 درجه) از رایج ترین آن ها هستند.

فرآیند خمکاری
انواع دستگاه خمکاری

تکنیک های خمکاری

خم شدن با قالب (تا کردن) یا خم شدن چرخشی معمولاً محبوب ترین و پرکاربردترین تکنیک ها هستند. در حالی که خم شدن رول نیز نقش مهمی را ایفا می کند.

سخن آخر

هدف ما از تهیه این مقاله، توضیح فرآیند خمکاری به بیان ساده بود. در صورت هرگونه سوال و یا درخواست مشاوره، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

خمکاری Z

خمکاری Z

امروزه روش های بسیاری در صنعت برای خمکاری و شکل دهی به فلز دلخواه وجود دارد. از این روش ها می توان به نورد اشاره کرد. یکی از بهترین این روش های خمکاری، خمکاری Z می باشد که استفاده ی فراوانی در صنعت دارد. در این مقاله سعی داریم در مورد این روش صحبت کرده و روش های مختلف آن را شرح دهیم. با ما همراه باشید.

خمکاری Z چیست

خمکاری به شکل زیگزاگ را خمکاری Z می نامند. محدوده استاندارد این فرآیند برابر فرمول زیر است.

ارتفاع خمکاری Z > آپوتم شیار V + ضخامت

حداقل اندازه پردازش، توسط مدل مورد استفاده محدود می شود. در حالی که حداکثر اندازه پردازش توسط شکل جدول ماشین تعیین می شود.

خمکاری Z
خمکاری Z و انواع مختلف آن

فرآیند خم Z

اولین مرحله پردازش برای تشکیل یک خمکاری L است. سمت افقی خمکاری L را خم کنید تا خمکاری Z تشکیل شود یا سمت عمودی خمکاری L را خم کنید تا خمکاری Z را تشکیل دهید.

اصول قرار دادن قطعه کار برای خمکاری  Z

این روش به طور کلی شبیه به خمکاری L است. همچنین این روش خمکاری بسیار راحت بوده و از ثبات خوبی برخوردار است.در هنگام ایجاد خم دوم، قطعه کار موازی قالب پایینی است.

نکات قابل توجه در خمکاری Z

  • زاویه خمکاری L باید تا حد امکان دقیق باشد. بازه تغییرات این خم معمولاً از 89.5 درجه تا 90 درجه متغیر است.
  • گیج پشتی باید طوری تنظیم شود که از تغییر شکل قطعه کار جلوگیری شود.

روش های پردازش عمومی خم Z

پروسه خمکاری طبق تصویر زیر باید ابتدا خم 1 و سپس خم 2 انجام شود. ابتدا باید تلاش کنید یک خمکاری L ایجاد کنید. سپس برای تشکیل خمکاری Z  اقدام نمایید. (اگر پروسه خمکاری با میز کار دستگاه تداخل دارد، ابتدا عدد 1 را خم کنید تا یک زاویه بزرگ ایجاد شود، سپس عدد 2 را خم کنید و سپس عدد 1 را فشار دهید)

زاویه در خم
روش های پردازش عمومی خمکاری Z

استفاده از دو زاویه حاد برای ایجاد خم Z

ابتدا به یک زاویه راست خم شوید، سپس 2 را وارد کنید و سپس 1 را وارد کنید.

زاویه در خم
زاویه ها در خمکاری Z

1) در صورت برخورد، ابتدا عدد 1 را خم کنید تا زاویه بزرگی تشکیل شود، سپس عدد 2 را خم کرده و سپس عدد 1 را فشار دهید.

2) در صورت عدم برخورد، طبق روش کلی پردازش این خمکاری ابتدا 1 و سپس 2 خم کنید.

روش پردازش ویژه خمکاری Z

  • پردازش غیر متمرکز قالب پایین تر
  • پردازش شیار V کوچک
  • خم کردن برای تشکیل یک زاویه بزرگ، سپس فشار دادن
  •  قالب پایینی قابل آسیاب را انتخاب کنید

سایر روش های خمکاری Z

  • فرآیند با قالب افست
  • فرآیند با قالب قابل تبدیل

جدول تناژ خمش ورق فلزی

یکی از نکاتی که لازم است بدانید این است که در همه ابزارهایی که همزمان دو خم ایجاد می کنند (مانند خم کردن Z) تناژ مورد نیاز برای خم کردن قطعه بسته به ضخامت و نوع ماده به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. می توانید آن را در جدول زیر مشاهده کنید:

دستگاه خم
تناژ خمش ورق فلزی

متد های خمکاری شکل Z

روش سنتی

این روش شامل خم کردن قطعه با پانچ استاندارد پرس بریک قالب و سپس چرخاندن آن برای خم شدن طرف دیگر است. مزیت این است که سرمایه گذاری بر روی ابزار وجود ندارد، اما دو ایراد نیز به همراه دارد. اولاً این یک فرآیند کند است و دوم فاصله بین خم ها (و بنابراین اندازه داخلی “Z”) با عرض قالب تعریف می شود که معمولاً بسیار بزرگ است.

ابزار “نیمه استاندارد” 40.ZP+40.ZD

با این روش خمکاری تسریع پیدا می کند، زیرا هر دو خم را همزمان ایجاد می کنیم. روش “نیمه استاندارد” به ما اجازه می دهد تا قالب های داخلی را تغییر دهیم و بسته به هر قطعه، اندازه های مختلفی از “Z” بسازیم. تنها ایراد این است که قالب ها از پیش تعریف شد و می توانیم تغییرات کوچکی در اندازه نهایی داشته باشیم. زیرا آنها برای اندازه گیری «Z» مورد نیاز ساخته نشده اند.

خم کاری
متد های خمکاری Z

حالت ابزار ویژه 30.05

هر دو خم ورق فلزی در یک فرود پرس ایجاد می شود. این روش قابل اعتمادترین است. زیرا کاملاً مطابق با مشخصات مشتری ساخته شداست و به ما امکان می دهد قبل از اتمام کار، ورق فلز مشتری را آزمایش کنیم. این روش به ما قابلیت اطمینان صد در صد داد و بدیهی است که با ایجاد هم زمان هر دو خم، بهره وری افزایش پیدا می کند. البته این متد بالاترین هزینه را دارا است. زیرا ساخت آن کاملاً خاص و اندازه گیری شد است. بدیهی است که زمان تحویل آن طولانی تر است.

سخن آخر

خمکاری به شکل Z یکی از روش های پر استفاده در صنعت است که امروزه در بسیاری موارد استفاده می شود. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. آیا اطلاعاتی در مورد این روش خمکاری دارید؟ دانش خود را با ما در میان بگذارید.

رول کاری ورق

رول ورق چیست ؟ چه کاربردی دارد ؟

ورق فلزی، یکی از اجناس پر استفاده است که در انواع مختلفی تولید می شود. این محصول، از شمش های فولادی تولید که با انجام عملیات فرم دهی و رول کاری در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. اما عملیات رول کاری ورق چیست؟ به چه صورت انجام می شود؟

تعریف رول کاری ورق

رول کاری ورق
رول کاری ورق چیست

رولکاری ورق یا شکل دهی ورق، زمانی مورد استفاده قرار میگیرد  که بخواهیم محصولی از شکلی به شکل دیگر در بیاید. به عبارت دیگر، رول کاری به معنای شکل دهی به ورق است.

توضیح علمی رول فرمینگ به این صورت بیان می شود: شکل دهی به نوارهای ورق فلزی که از نظر طولی در یک راستا قرار دارند و موازی با خطوط خمش هستند.

رولکاری ورق ها توسط دستگاه رول کاری به این صورت است که طی این فعالیت، ورق های فلزی روی شافت های دستگاه جای گذاری می شوند که توسط یاتاقان مهار شدهاند و سپس با توجه به نوع قالب و روش مورد نظر، ورق ها به فرم دلخواه در می آیند.

رول کاری از روش های جدید و مناسبی است که می توان به کمک آن، فرم های مختلفی به ورق داد.

تعریف بین المللی رولکاری

رول به معنای شکل دهی ورق به نوار فولادی، موازی با خطوط خمش است که به  واسطه ی چندین جفت نورد کانتورشده اجرا می شود.

فرآیند رولکاری ورق

فرمینگ ورق، همان فرم دهی به ورق و تبدیل کردن آن به مقاطعی مانند قوطی پروفیل، لوله و … است. در حال انجام این فرآیند، ضخامت ورق ثابت است  و در ادامه، با دمای معینی صورت می پذیرد. محصولات ساخته شده  در این روش، معمولاً دارای انحنا هستند و با زاویه ی خطوط خمش 90 درجه انجام می شود. همان طور که گفتیم، پس از این فرآیند، ضخامت ورق به همان صورت باقی می ماند؛ اما در قسمت های منحنی، معمولاً ضخامت کمتر است.

دستگاه رول کاری ورق، دارای غلتک هایی است که در صورت نیاز، ضخامت ورق را کم می کنند. دمای محیط در روند انجام کار، تغییری ایجاد نمی کند؛ اما برای جلوگیری از ترک خوردن رنگ خطوط خمشی ایجاد شده، پیش از آن که روی رول کاری قرار بگیرد، آن را حرارت می دهند.

همچنین، دمای این عملیات برای ورق های لحیم کاری، آنیل شد و یا بریزینگ باید افزایش پیدا کند.

رول کاری ورق
کاربرد رولکاری ورق

مزایای فرآیند رولکاری

رول کاری انواع مختلف ورق

دقت، کیفیت و قوام

بدون محدودیت برای تولید در هر اندازه

حجم بالا با هزینه ی کمتر

انواع فرمینگ ورق

رول کاری ورق به دو نوع تقسیم می شود:

رولکاری گرم (ورق ضخیم)

رولکاری سرد (ورق با ضخامت کم)

رول کاری گرم چیست؟

رولکاری گرم مناسب برای  ورق هایی با ضخامت بالا است. طی این فرآیند، دمای ورق را بالا می‎ برند تا بتوانند آن را به شکل مورد نظر درآورند. محصولات تولیدی در نورد گرم نسبت به نورد سرد، طرفدار کمتری دارد. از محصولات تولید شده توسط نورد گرم، می توان به تیرآهن، نبشی، یا ورق های ضخیم فرم داده شده مانند پلیت، اشاره کرد.

رول کاری سرد چیست؟

رولکاری ورق به صورت سرد، روشی است که در آن، دمای ورق های فلزی را زیاد بالا نمی‎ برند. و به دلیل ضخامت کم ورق ها، عملیات فرم دهی با سهولت و سرعت بیشتری انجام می شود.

اگر در این مطلب به پاسخ پرسش خود نرسیده‌اید، با کارشناسان تولیدی صنعتی اسدی‌نیا در ارتباط باشید.

دستگاه نورد پروفیل

نگاهی به دستگاه نورد پروفیل

دستگاه خم کن پروفیل (که به آن دستگاه نورد پروفیل نیز گفته می شود) دستگاهی است که انواع پروفیل های فلزی را بر اساس اصل دایره سه نقطه ای، خم سرد می کند. این روش می تواند پروفیل ها را به صورت گرد، قوس، مارپیچ و سایر قطعات کار فر کند. دستگاه خم کن پروفیل دستگاهی ایده آل برای پیش خمش و خمش پروفیل فلزی است. این روش خمکاری به طور گسترده ای در صنایع نفت، شیمیایی، کشتی سازی، نیروگاه های آبی، سازه های فلزی و ماشین آلات استفاده می شود.

دستگاه های خم کن پروفیل 3 رول و 4 رول

دستگاه های خم کن پروفیل در مدل های 3 رول یا 4 رول عرضه می شوند. 4 رول دارای یک غلتک فشار بیشتر نسبت به دستگاه 3 رول است. این موضوع می تواند پروفیل را بیشتر زیر غلتک بالایی گیره دهد و دقت خمش را بهبود بخشد. (زمانی که دقت قالب خمشی دستگاه های سه رول بسیار بالا باشد، ماشین های رول نیز مزیت منحصربه فرد خود را از دست خواهند داد، اما عملکرد اپراتور را دشوارتر می کند. در حالی که توانایی خمش همان مدل را کاهش می دهد.)

دستگاه نورد پروفیل چیست؟
دستگاه نورد پروفیل چیست؟

در حالی که دستگاه چهار رول خمیدگی سریع و دقیق ایجاد می کنند،. دستگاه سه رول برای سازندگانی که با طیف وسیعی از انواع مواد کار می کنند ایده آل هستند.

نحوه کار دستگاه نورد پروفیل

تغییر موقعیت نسبی قطعه کار (از طریق حرکت به سمت بالا و پایین محور غلتکی بالایی یا محور غلتکی پایین و بالایی) و فشار ایجاد شد در طول حرکت چرخشی در جهت عمود بر خود پروفیل، باعث می شود که پروفیل تغییر شکل دهد (لایه بیرونی پروفیل دچار تغییر شکل می شود) و الیاف کشید می شوند. الیاف داخلی منقبض می شوند تا تغییر شکل خمشی ایجاد کند. فیبر میانی تغییر نمی کند، و قطعه کار با شکل از پیش تعیین شد در دمای اتاق به دست می آید (به این روش خم شدن سرد می گویند).

انواع خمکاری پروفیل

خمش متقارن

به سه غلتک به شکل متقارن (هرمی شکل) در حین خمش اشاره دارد. غلتک بالایی یا دو غلتک پایینی در یک موقعیت نسبی متقارن در مرکز می چرخند تا به پروفیل فشار وارد کنند تا تغییر شکل ایجاد شود.

معایب: امکان خم شدن پروفیل از قبل وجود ندارد. در انتهای قطعه کار پس از خم شدن لبه های مستقیم بزرگتری وجود دارد که باعث ضایعات می شود.

دستگاه نورد پروفیل و درباره آن
دستگاه نورد پروفیل و درباره آن

خمش نامتقارن

به شکل نامتقارن سه غلتک در حین خمش اشاره دارد. غلتک بالایی و دو غلتک پایینی به صورت عمودی در موقعیت های مرکزی نامتقارن حرکت می کنند. غلتک بالایی یا دو غلتک پایینی برای اعمال فشار بر روی پروفیل می چرخند. انتهای پروفیل می تواند از قبل خم شود.

پروفیل ها شامل زاویه، میله مسطح، میله گرد، میله مربع، لوله گرد، لوله مربع، کانال، تیر، سه راهی و غیره می باشد.

ویژگی های دستگاه نورد پروفیل
ویژگی های دستگاه نورد پروفیل

سخن آخر

امیدوارم مقاله بالا برای شما مفید بوده و اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار داد باشد. گروه تولیدی صنعتی اسدی نیا، در راستای بهبود کیفیت و رضایت مشتری از شما خواهشمند است نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.